کنترل پنل هاستینگ
[aparat id=’9DyJq’]
موضوعاتی که در این مقاله به آنها می پردازیم.
کنترل پنل هاستینگ چیست ؟
کنترل پنل برای راحت کردن کار برای کاربران ایجاد شده است تا حتی آنها که مبتدی هستند و با دستورات سروری آشنایی ندارند بتوانند به راحتی تمام کارهای خود را از طریق واسط کاربری گرافیکی کنترل پنل هاستینگ انجام دهند.
با کنترل پنل ها می توان موارد زیادی را کنترل کرد از جمله:
- مدیریت فایل های هاست
- ایجاد ایمیل جدید
- ایجاد دسترسی مناسب و راحت به فولدر و فایل های خود
- نصب ssl (گواهینامه بین المللی) روی هاست
- ایجاد دسترسی FTP برای کاربران خود
- ایجاد دیتا بیس و دادن دسترسی و مدیریت آن به کاربر
- مدیریت دامنه های اضافی ، ساب دامین و…
- امکان بک آپ گیری از محتویات هاستینگ
و بسیاری از کارهای مدیریتی سایت که برای انجام آنها نیاز به دانش فنی خاصی ندارید و به راحتی از طریق کنترل پنل هاست میتوانید انجام دهید.
کنترل پنل های لینوکسی
کنترل پنل هاستینگ لینوکس شامل چند دسته است که یکی از این دسته بندی ها کنترل پنل پرمیوم و لایسنس دار است که برای تهیه آن باید هزینه پرداخت شود و بخاطر اینکه امکانات فراوانی از جمله بروزرسانی های پشت سر هم و پشتیبانی از محبوبیت فراوانی نزد کاربران برخوردارند.
دسته دیگری از کنترل پنل هاستینگ نسخه های open sourse می باشد که در این نسخه ها دسترسی به سورس ها و امکان تغییر بسته به نیاز کاربر وجود دارد که این امر به محبوبیت این دسته از کنترل پنل کمک کرده است. دسته ی آخر از کنترل پنل ها هم نسخه های رایگان است از آنجا که این نسخه های رایگان صرفا جهت آشنایی کاربر و تبلیغات را دارد و امکانات بسیار محدودی نسبت به دو دسته قبل دارد بنابراین بین کاربران محبوب نیست.
پیشنهاد می کنیم برای استفاده از کنترل پنل هاست حتما از نسخه پرمیم و لایسنس دار آن استفاده کنید تا بنوانید از امکانات زیاد آن استفاده نمایید.نصب این نسخه ها بسیار راحت و فقط با یک کلیک ساده صورت می گیرد و با توجه به داشتن پلاگین و افزونه های متعدد، امکانات فراوان و پشتیبانی برای رفع مشکل احتمالی ، کاربران زیادی را جذب استفاده از این کنترل پنل کرده است.برخی از کنترل پنل های لایسنس دار عبارتند از c panel ، دایرکت ادمین ،plesk است.
c panel
یکی از پرطرفدارترین کنترل پنل هاست های لینوکسی، سی پنل می باشد. این کنترل پنل امکانات بسیاری دارد و با استفاده از رابط گرافیکی زیبا و جذاب محیطی را برای کاربران خود فراهم آورده که حتی آنها که مبتدی هستند و بار اول است وارد محیط این کنترل پنل می شوند به راحتی و با کمی تمرین و تامل از امکانات اولیه آن استفاده کنند.
در سی پنل شما به راحتی می توانید تنظیمات ظاهری کنترل پنل خود را تغییر دهید. پسورد ورود به هاست را عوض کنید ، ایمیل ها و فوروارد انها را مدیریت نمایید.می توانید به راحتی هر فایلی را که نیاز دارید آپلود کنید و فایل های خود را توسط ویرایشگر c panel ، ویرایش نمایید. دامنه های دیگری را به سایت خود اضافه و آنها را مدیریت کنید. امنیت سایت خود را تنها با فشردن چند کلیک ساده تنظیم و در دست بگیرید. می توانید روزانه از سایت خود بک آپ بگیرید و در صورت نیاز درون ریزی نمایید. می توانید گزارشات سایت خود را چک کنید و در کل با وجود c panel شما به عنوان مدیر سایت و یا فردی که دسترسی به هاست را دارد امکانات زیادی در اختیار خواهید داشت تا همه مسائل مربوط به سایت و هاست خود را کنترل نمایید.
متاسفانه از آنجا که کشور ما در تحریم اقتصادی به سر می برد دسترسی به سی پنل روی سرورهای ایرانی مورد تحریم قرار گرفته که برای استفاده از این کنترل پنل هاست از ترفندهای خاصی استفاده کرده اند.
دایرکت ادمین
این کنترل پنل هاستینگ به علت مقرون به صرفه بودن از جهت هزینه مورد استقبال و توجه شرکتهای ایرانی شده و کاربران زیادی را مجذوب خود ساخته است. این کنترل پنل هاستینگ روی سرورهای ایرانی مورد تحریم واقع نشده.
محیط کنترل پنل دایرکت ادمین هم مانند سی پنل از ظاهری زیبا و حرفه ای برخوردار نیست اما دارای هسته ای قدرتمند است که کاربران حرفه ای به راحتی کانفیگ دلخواه خود را به راحتی روی سرور انجام دهند.امکانات موجود روی این کنترل پنل هاست به مانند سی پنل می باشد و فقط در امکان تغییر نام دامنه متفاوتند.
پلسک
کنترل پنل پلسک هم به مانند کنترل پنل c panel می باشد به این معنا که امکاناتی کاملا مشابه داشته و محیط کاربری زیبا و کاربر پسندی دارد. کنترل پنل پلسک مانند دایرکت ادمین تحریم نشده و روی سرورهای ایرانی بدون هیچ نگرانی قابل استفاده است.
کنترل پنل plesk تنها کنترل پنلی است که هم روی سیستم عامل لینوکسی و هم روی سیستم عامل ویندوزی ، سروریس قابل قبولی را ارائه نموده است. در حالیکه کنترل پنل c panel فقط روی سیستم های لینوکسی قابل اجرا است.
تمامی کنترل پنل ها از المانهای امنیتی استفاده می کنند. کنترل پنل پلسک از المانهایی مثل Firewall ، Fail2ban ،Revisium Antivirius ، آنتی اسپم برای ایمیل و تلفیق با Active directory استفاده می کند.اما از سرعت بارگذاری پایین تری نسبت به سی پنل دارد.
پلاگین های عمومی کم، برای این کنترل پنل باعث شده است همانند سی پنل و دایرکت ادمین محبوبیت بالایی نداشته باشد.
کنترل پنل ویندوزی
کنترل پنل پلسک مناسب برای سیستم عامل ویندوزی می باشد و هم اکنون نسخه پایدار plesk onyx منتشر شده و در دسترس است. با استفاده از قابلیت Applications پلسک، این نرم افزار را بر روی هاست ویندوزی ، نصب نمایید.