راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی

11 فرمول و ویژگی انتخاب اسم برند منحصر به فرد

کامل و هر آنچه که باید در مورد انتخاب نام برند باید بدانید min • اورامان وب
5/5 - (2 امتیاز)

انتخاب اسم برند در ظاهر ساده اما بسیار عمیق و مهم است. برای همین ما تصمیم گرفتیم که یک مقاله منحصربه‌فرد در این زمینه، از صفرتا صد انتخاب اسم برند هدفمند و اصولی، شما را همراهی نماییم. بزارید با یک مثال این مقاله را آغاز کنیم در زمان گذشته اسم‌گذاری فرزندان از اهمیت خاصی برخوردار نبود و خانواده‌ها مثل امروزه اصلاً توجه نمی‌کردند به معنی اسم فرزندشان و یا منحصربه‌فرد بودن نامش، برای همین هم تا دلت بخواهد اسم فاطمه، مجید و…  پیدا میشه و یا توی یک فامیل پنجاه‌تا اسم محمد به‌وفور به چشم می‌خورد و کاری نداشتند که این اسم تکراری

اما امروزه زمانه تغییر کرده و والدین خیلی به معنای اسم فرزندشان و اینکه منحصربه‌فرد خاص باشد و آوای قشنگی هنگام صدا کردنش دارد یا نه اهمیت زیادی می‌دهند. انتخاب اسم برند هم دقیقاً همین‌طور است، بخصوص وقتی‌که قرار است هویت و بیزینس شما را به دیگران معرفی نماید. پس هیچ‌وقت از سر عجله و سهل‌انگاری اسمی را انتخاب نکنید که بعد از چند سال بخواهید نام برند خود را عوض نمایید و برای معرفی مجدد آن هزینه‌های زیادی را متقبل بشوید.

 انتخاب اسم برند

انتخاب اسم برند

سفری فراتر از خلق برند

موضوعاتی که در این مقاله به آنها می پردازیم.

همیشه باید این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که انتخاب اسم برند فقط یک نام تجاری و یا طراحی خوشگل یک لوگو نیست. برای انتخاب برندینگ ایده آل باید وارد مسیر پرپیچ خم موفقیت بشوید.

باید این نکته را در نظر بگیرید که مشتریان شما به‌راحتی بتوانند با نام برند شما ارتباط برقرار نمایند. پس هر اسمی که فقط ظاهر جذابی دارد نمی‌تواند اسم خوبی برای برندتان باشد. اما نگران نباشید ما شما را در این سفر پرپیچ خم همراهی می‌کنیم و نمی‌گذاریم این فرایند برای شما سخت و پیچیده شود.

ویژگی‌های یک برندینگ

  • در ذهن‌ها به‌راحتی ثبت شود
  • جذاب، گیرا و آوای خوبی داشته باشد.
  • بیان‌گر کامل شخصیت برند شما باشد.
  • در هنگام تبلیغات و معرفی برند خود چشمگیر و جذاب به نظر برسد.
  • از همه مهم‌تر دامنه مشابه آن نباشد و تمامی اکانت های شبکه‌های اجتماعی آن خالی باشد.

با در نظر گرفتن این معیارها با اندکی صبر، حوصله و تحقیق می‌توانید به یک انتخاب درست و متمایز دست پیدا نمایید.

 

شش فرمول انتخاب اسم برای برند

1- پرمعنا باشد

برند باید باارزش و با هدف‌های استارتاپ شما ارتباط معنایی مستقیمی داشته باشد و بتواند با ترسیم یک تصویر درست و مثبت در ذهن مخاطب ارتباط معنایی درستی شکل بدهد.

به‌طور مثال شرکت‌های تولیدی نوشابه‌های انرژی‌زا را تصور کنید:

Monster = به معنای هیولا

big bear = خرس بزرگ

RedBull = گاو قرمز

معانی هرکدام از این برندها یک تصور ذهنی در مخاطب ایجاد می‌کند که با مصرف هرکدام یک انرژی و قدرتمندی خاصی را دریافت می‌کنند، کاملاً اسم برند متناسب باهدف بیزینس

2-منحصربه‌فرد

معیار دوم انتخاب یک برند منحصربه‌فرد بودن و خاص بودن نام شما نسبت به رقباست.

به این نکته توجه نمایید که اگر یک استارتاپ هستید و تازه می‌خواهید کار خود را شروع نمایید از اسامی برندهای معروف استفاده نکنید چون تداعی‌گر یک شرکت کپی و فیک در ذهن مخاطب خواهید بود.

حتماً برندهایی دیدید که یک اسم به برندهای اسنپ یا دی جی کالا می‌چسبانند و در کمال تعجب احساس زرنگی هم می‌کنند که وای چه اسم برند خفنی گذاشتیم برای خودمان اما متأسفانه نمی‌دانند که این‌گونه شرکت‌ها می‌توانند از شما به‌راحتی شکایت کنند و خسارتی گزافی از شما دریافت نمایند.

حتماً با برند معروف Victoria Secret آشنایی دارید این برند که در حوزه مد و فشن فعالیت دارد توسط تیم حقوقی خودش از شرکت Victoria’s Little Secret که از برند او الگوبرداری کرده بود شکایت کرد و چند میلیون دلار از او غرامت گرفت.

3- بیان شیوا و راحت

اسم برند شما باید به‌گونه‌ای باشد که کاربر بتواند به‌راحتی آن را تلفظ و در هنگام نوشتن آن دچار چالش نشود که آیا با دو تا O, A باید بنویسم یا نه ؟!؟!

یا از اسامی که به چند جور نوشته می‌شود استفاده نکنید مثلاً عاج یا آج

حتی اگر از اسامی ترکیبی و خلاقانه استفاده می‌کنید هم باید تمام شرایط گفته‌شده را داشته باشد مثلاً بامیلو یک اسم ترکیبی و خلاقانه است اما تمام معیارها را در خودش دارد و به‌راحتی در ذهن‌ها ماندگار می‌شود.

البته اگر ازنظر مالی آن‌قدر توانایی تبلیغات و معرفی برند خود را ندارید بهتر است از این‌جور اسامی استفاده نکنید چون به تصویر کشیدن مفهوم برند خود و ارتباط برقرار کردن مخاطب با آن‌هم زمان‌بر هم هزینه بالاتری را می‌طلبد.

 انتخاب اسم برند شما

انتخاب اسم برند شما

4- دامنه قابل ثبت

قبلاً در مورد انواع دامنه و نحوه ثبت آن باهم صحبت کرده‌ایم، اگر هنوز مطالعه نکردید در پایان این مقاله حتماً مطالعه نمایید.

دامنه اسم برند شما حتماً باید دارای فضای خالی باشد و توسط شخص دیگری گرفته نشده باشد. کافی هست نام برند خود را در سایت‌های ارائه‌دهنده دامنه وارد نمایید، به‌راحتی به شما می‌گوید که فضای آن خالی هست و یا پر…

همچنین در شبکه‌های اجتماعی هم باید نام برند شما خالی باشد تا بتوانید از قدرت شبکه‌های اجتماعی هم بهره‌مند بشوید.

5-آینده‌نگرانه انتخاب کنید

این نکته بسیار مهم و کلیدی است که باید حتماً آن را در نظر بگیرید. همیشه با چشم‌اندازی در آینده، موقعیت جغرافیایی، معنی اسم برند در زبان‌های دیگر، موقعیت اجتماعی و حساسیت قشرهای مختلف مردم نام برند خود را انتخاب نمایید.

همیشه با این دیدگاه در انتخاب نام برند خود نگاه کنید که در آینده ممکن است تجارت جهانی خود را هم داشته باشید و به صادرات بپردازید. بزارید یک مثال دراین‌باره برایتان بزنم شرکت آب‌معدنی اَلَموت زمانی که این اسم را برای برندش انتخاب کرد به این نکته نرسیده بود که درسته معنای اسمش در زبان فارسی پرمعنا و مفهوم است اما در زبان عربی به معنای مرگ است و زمانی که آب‌معدنی خود را به کشورهای عربی صادر کرد با واکنش شدید و منفی مشتریان مواجه شد.

اگر فرد معروف و یا به اصلاح امروزه سلبریتی هستید می‌توانید از اسم و فامیل شخص خود برای برند کاری استفاده نمایید چون شهرت او هزینه‌های برندینگ را به‌شدت پایین می‌آورد. اما اگر یک فرد معمولی هستید این کار را به‌هیچ‌وجه نکنید چون مشتری ساعت از برند رولکس بیشتر استقبال می‌کند تا برند ساعت کمال رجب زادگان اصل …

یا مثال دیگر از حساسیت‌های منطقی می‌توان به فروشگاه افق کوروش اشاره کرد که در شهر قم با واکنش‌های منفی علما روبه‌رو شد. به نظر آن‌ها اسم کوروش نمایانگر طاغوت و ظلم ستم است.این مجموعه مجبور شد اسم کوروش را از برند خودش حذف نماید و با همان اسم افق به فعالیت خودش بپردازد.

6- بُعد بصری و گرافیکی داشته باشد

اسم انتخابی برند خود را بتوانید از طریق المان‌های گرافیکی به‌راحتی به تصویر بکشید، مانند برندی همچون اپل که مخاطب به‌راحتی بتواند در ذهنش تصویرسازی نماید.

 

5 قدم طلایی بر ثبت اسم برند-min

انتخاب اسم برند

5 قدم طلایی برای انتخاب اسم برای برند

خب بهتان تبریک می‌گویم شما تا این مرحله با ویژگی‌های نام یک برند خوب آشنا شدید. حالا قرار است همراه هم‌قدم به قدم مراحل انتخاب یک اسم ایده آل برای برند خود همراهی‌تان کنیم، پس بزن بریم…

تا اینجا با ویژگی‌های یک نام تجاری خوب آشنا شدیم؛ حالا قرار است مراحل انتخاب اسم را طی کنیم و حواسمان به ویژگی‌های که گفتیم هم حتماً باشد.

خوشبختانه امروزه سایت و ابزارهایی مانند Shopify’s Business Name Generator وجود دارد و توسط آن‌ها می‌توانید ایده بگیرید و یک طوفان فکری مناسب برای خودتان ایجاد نمایید. به نظر ما پشت اسم هر برند باید فلسفه محکمی وجود داشته باشد که بتواند برتری خودش را نسبت به دیگران برساند. برای همین ما تصمیم گرفتیم در این راه شما را همراهی نماییم تا بهترین‌ها را برای خود خلق نمایید.

قدم اول هویت بنیادین برند شما چیست؟

در قدم اول باید به این سه سؤال دقیق پاسخ بدهید.

هویت بنیادین : حوزه فعالیت شما چیست و قصد دارید چقدر از سهم بازار رو بگیرید؟

چشم‌انداز: چه آینده‌ای را برای برند خود تصور کردید؟ هدف نهایی شما چیست؟

مأموریت: فلسفه فعالیت شما چیه؟ به چه چیز می‌خواهید دست پیدا کنید؟

ارزش‌ها: شرکت شما بر چه ارزش‌هایی استوار است؟

زمانی که به پاسخ این سؤال‌ها برسید هویت بنیادین برند شما شکل می‌گیرد و باید بعد ازآن به تحلیل رقبا بپردازید و نقاط مشترک و ضعف او را شناسایی نمایید و ارزش پیشنهادی خودتان را نسبت به رقبا به ترسیم بکشید.

قدم دوم ایجاد طوفان فکری

این قدم یکی از قدم‌های مهم و البته جالب هیجان‌انگیز ماجراست. باید از تمامی دوستان و شرکا و افراد خلاق زندگی خود بخواهید تا شما را در مشاوره انتخاب اسم برند خاص یاری بدهند.

دسته_بندی_ و نیچ کردن انتخاب نام برند-min

انتخاب اسم برند

دسته‌بندی‌ و نیچ کردن انتخاب نام برند

اسامی اشخاص مهم

از شهرت و محبوبیت اشخاص تاریخی و افرادی که شهرت جهانی دارند نهایت استفاده را ببرید. مثلاً برند تِسلا موتورز از نام دانشمندی بزرگ به نام نیکولا تسلا بهره بود و توانست نام برند خودش را در اذهان عمومی به‌راحتی معرفی نماید.

البته باید به این نکته هم توجه نمایید که بعضی اسامی دارای حق مالکیت معنوی هستند و نباید از آن‌ها استفاده نمایید.

اسم‌های توصیفی

شما می‌توانید یک لیست از توصیف‌هایی که دوست دارید مخاطبین شمارا با این صفت‌ها به خاطر بیاورند و احساس خوبی بهشان دست بدهد تهیه نمایید. مانند :

«جنرال موتورز»

«تراکتورسازی»

«شیرآوران»

«نان‌آوران» و…

مکان‌ها

نام برند می‌تواند استعاره‌ای از مکان دیدنی و تاریخی باشد مثل لبنیات هراز، دوغ آبعلی

اسم‌های استعاره‌ای

اسامی که به یک داستان تاریخی، یک شخص و یک مکان خاص اشاره دارد. برای مثال می‌توان به برند مشهور نایک اشاره کرد که برگرفته‌شده از خدایان یونان که نماد خدای پیروزی هستش

خبر خوب اینِ که ایران ما منبع غنی از افسانه و اسطوره‌هاست. شما می‌توانید با ایده گرفتن از آن‌ها یک اسم ناب و خاص برای برند خود انتخاب نمایید.

اسم‌های اختصاری

قبلاً بیان کردیم که استفاده از اسامی مخفف در کل پیشنهاد نمی‌شود اما اگر دیدید ترکیب جالبی شد می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید مانند برند HP که مخفف اسم بنیان‌گذاران آن Hewlett و Packard

یا مخفف کلمه اِتکا که می‌شود اداره تدارکات کارمندان ارتش

اسامی مرکب

اسامی مرکب تشکیل‌شده‌اند از یک اسم بامعنی به همراه یک اسم بی‌معنی

به‌طور مثال: نامی نو، پارس خزر، Facebook،Filker

 

بیل گیتس محتوا پادشاه است؟! سرنوشت پادشاهی تولید محتوا چیست؟-min (2)

قدم سوم اسامی کاندید شده را با دقت بررسی نمایید

حالا وقت آن رسیده است که از بین اسامی کاندید شده 3 مورد از میان آن‌ها انتخاب نمایید. البته به این نکته هم توجه نمایید که اسم انتخابی شما حتماً باید دامنه آن آزاد باشد. احتمالاً به این موقعیت برمی‌خورید که اسامی انتخابی شما قبلاً رزرو شده باشد اما اصلاً ناامید نشوید و تمام تلاش خودتان را به کار بگیرید چون قرار هست سالیان سال تمام زمان و سرمایه خود را صرف برند کردن اسم انتخابی خود کنید. ما هم تمام این راه را رفتیم و میدانیم که چقدر حس بدی وقتی می‌بینید که نام انتخابی شما قبلاً توسط فرد دیگر رزرو شده است، اما ناامید نشوید و تمام تلاش خود را برای منحصربه‌فرد کردن اسم برند خود به کار بگیرید.

قدم چهارم مکرر تست کنید…

تست اسم برند از مهم‌ترین ارکان چون شرط اول اینکه مخاطب بتواند بانام برند شما تعامل برقرار کند و حس خوبی بهش دست بدهد.

اگر بیزینسی دارید و می‌توانید با ارسال ایمیل و پیامک انبوه از آن‌ها بخواهید تا نظرات و احساساتشان را در مورد اسم برند جدیدتان بگویند و یک نظرسنجی آنلاین هم ایجاد نمایید، این روش هزینه کمتری در بردارد.

اما اگر در شروع اول کارید می‌توانید با ارائه انواع موکاپ های آماده و صفحات فرود یا Landing Page کافی هست توسط تبلیغات گوگل برند خود را به دیگران معرفی نمایید و از آن‌ها بخواهید نظراتشان را برایتان بگویند. احتمالاً غافلگیر خواهید شد، چون معمولاً نظرات مردم با انتظارات شخصی شما متفاوت خواهد بود!

 

قدم پنجم ثبت برند به‌صورت قانونی

تبریک صمیمانه ما را بپذیرید… شما به مرحله ثبت برند رسیدید حالا باید دیگر به فکر یک استراتژی فروش انفجاری باشید. اگر هنوز سایت ندارید می‌توانید از خدمات طراحی سایت ما نهایت استفاده را ببرید و یا از خدمات گرافیکی تیم حرفه‌ای اورامان وب بهره‌مند بشوید.

 

کسب و کار اینترنتی به نظرتان تهدیدها را به فرصت تبدیل می کند ؟ + ویدیو-min

در پایان…

صمیمانه از اینکه تا اینجا ما را همراهی کردید ممنونیم، امیدواریم توانسته باشیم شما را  با نحوه انتخاب اسم برای برند به‌خوبی آشنا کنیم و مسیر را برایتان هموار نماییم.

همان‌طور که گفتیم برای ساختن یک برند قدرتمند احتیاج است تا تمام مراحل گفته‌شده را با صبر حوصله و به‌خوبی طی نمایید، مطمئن ارزشش را دارد. همین‌الان برندهایی در ایران وجود دارد که بالای 700 میلیارد ارزش دارد!!!

از شما دوست عزیز می‌خواهیم که اگر استارتاپ خودتان را شروع کردید حتماً دیدگاهتان و تجربه‌ای که در این راه به دست آورید را برایمان ارسال نمایید.

خوشحال می‌شویم داستان ساخت برندتان را برایمان بفرستید، تا برای کسانی که تازه می‌خواهند نام برند خود را انتخاب نمایند دید روشن‌تری نسبت به موضوع پیدا کنند.

پس منتظرتان هستیم….

انتخاب اسم برند

انتخاب اسم برند

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =