الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟! این پرنده مظلوم چند سالی هست که به خانواده الگوریتمهای گوگل ملحق شده است. درست ده یا دوازده سال پیش بود که شرکت گوگل به یک نماینده عالی برای تحقق سیستم سرچ در گوگل خود احتیاج داشت. افراد زیادی برای استخدام در این زمینه به گوگل مراجعه کردند. مانند الگوریتم کبوتر ! و یا الگوریتم پاندا !
هرچند بعضی از این مراجعهکنندههای عزیز توسط شرکت گوگل بسیار بااستعداد شناخته شده و استخدام هم شدند، اما تنها کسی که برای پست مدنظر مناسب بود مرغ مگسخوار شگفتانگیز بود. امروز میخواهیم شما را به طور تماموکمال با الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل آشنا کرده و گپ و گفتی با همدیگر داشته باشیم.
ضمناً! شخص مرغ مگسخوار هم با شما کاربران گوگل صحبتهایی دارند که تاکید کردند جایی نروید و تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
الگوریتم مرغ مگس خوار به هدف درک بیشتر معنا و مفهوم کلمات جستجو شده کاربران پدید آمده است.
اصلاً چرا الگوریتمهای سئو گوگل؟
موضوعاتی که در این مقاله به آنها می پردازیم.
قبل از اینکه سراغ مرغ مگسخوار جذاب مقاله برویم، بیایید تا کمی درباره گذشتهها صحبت کنیم. درست زمانی که شرکت گوگل احساس کرد باید قوانینی برای الگوریتم سرچ گوگل وجود داشته باشد. روشهای سرچ در موتور جستجوی گوگل در گذشتهها مثل امروز نبود. در واقع ماجرا این است که گوگل با خوشحالی هر روز صبح شبکهها و سرورهای خود را مدیریت میکرد. مردم روزانه به میلیونها وبلاگ دسترسی پیدا میکردند و صاحبان صفحه نیز چندین مقاله و خدمات را در اختیار مردم قرار میدادند.
همه چیز داشت خوب پیش میرفت تا این که استفاده از خدمات گوگل برای کسب درآمد و یا بازدید بیشتر صفحات به اوج خود رسید. هر یک از کاربران علاقه داشت تا صفحه خودش در سرچ گوگل اول باشد. جدا از این مردم راه اول شدن را نیز پیدا کرده بودند. آنها فهمیده بودند که با کمک سئو و واژگان کلیدی بسیار زیادی که تعیین میکنند میتوانند ارتقا پیدا کنند. اما آیا واقعاً این ارتقا در رنک گوگل به معنای ارائه مطالب باکیفیت بود؟ قطعاً خیر.
اگر در آن زمان یک عبارت را در گوگل سرچ میکردید، احتمال زیادی وجود داشت که مطالب بیکیفیت و بی محتوا را در اولین رنک مشاهده کنید. اینجا بود که گوگل بهعنوان راه حل این مسئله، با تفکر و تصمیم تیم خود، الگوریتمهای سئو گوگل را پیشنهاد کرد. او قبل از ارائه این الگوریتمها حساب تمام این متخلفان را رسید! خب، بعد از چند الگوریتم متنوع برای افزایش کیفیت سایت، در یک روز زیبا نوبت به افزودن الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل رسید!
الگوریتم مرغ مگسخوار؛ استراتژی جدید در کیفیت محتوا
با وجود اینکه الگوریتمهایی قبل از مرغ مگس خوار تمام تلاششان را کردند که شما را با بهترین صفحات و باکیفیتترین سایتها مواجه کنند، اما میدانید؛ گاهی شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که حس کنید گوگل حرف شما را خوب نمیفهمد!
یعنی شما مطلبی را سرچ کنید اما آن چیزی که میخواهید را پیدا نمیکنید. مرغ مگسخوار آمد تا این مسئله را حل کند. شاید او زبان آدمی را بهتر از دیگر الگوریتمها میفهمد. کاری که مرغ مگسخوار انجام میدهد این است که با سرعت زیاد و به شکل کاملاً دقیقی کلماتی که در هر سایت وجود دارند را ارزیابی میکند.
الگوریتم مرغ مگس خوار = حس خوب جستجوی هدفمند
اگر یک سایت از کلمات کلیدی زیادی استفاده کرده باشد اما محتوای تکراری و بیکیفیت ارائه دهد، توسط این مرغ مگس خوار جریمه میشود. علت این که اسم این الگوریتم را مرغ مگسخوار گذاشتند، این است که این الگوریتم مانند پرنده مرغ مگسخوار هم سرعت بسیار زیادی دارد و هم دقت و موشکافی بالا.
بهاینترتیب، امروزه گوگل با سرچ شما متوجه چیزی که میخواهید میشود و هم مناسبترین صفحات مطابق با خواسته شما را نشان میدهد و هم صفحاتی را برای شما اولویت قرار میدهد که از لحاظ کیفیت محتوا و عدم تکرار کلمات، امتیاز خوبی داشته باشد. حال به نظر شما گوگل حق داشت که مرغ مگسخوار عزیز را استخدام کند یا خیر؟
بیایید یک مثال در این باره را بررسی کنیم. مثلاً ممکن است، با دیدن یک سریال یا فیلم سینمایی، بیوگرافی یکی از نقش اصلیهای فیلم برای شما جذاب شده باشد. در این حالت شما بهسرعت سراغ گوگل رفته و مثلاً سرچ میکنید: بیوگرافی نقش بری آلن در فیلم Flash، در این حالت گوگل نهتنها بیوگرافی این شخص را به همراه تمام مشخصات آن برای شما به نمایش میگذارد، بلکه همراه با آن لینک داخلی بیوگرافی سایر نقشهای اصلی یا کارگردان و … را نیز نشان میدهد. بهاینترتیب، نهتنها گوگل متوجه خواسته شما میشود، بلکه فراتر از خواسته شما را در اختیارتان میگذارد. پس از مرغ مگس خوار تشکر کنید!
عملکرد الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل به چه شکل است؟
حال که متوجه شدیم این الگوریتم چهکار میکند، بیایید ببینیم دقیقاً “چطور” کار میکند.
خب، توضیح دادن این بخش با استفاده از کلمات سخت و پیچیده، هم کار راحتی نیست و هم شما راحت متوجه آن نخواهید شد. تنها راه چاره این است که با یک مثال این کار را توضیح دهیم. اول از همه در نظر بگیرید که کار مهم الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل یافتن مترادفات است. او با سرعت بالا هر چیزی را که در گوگل سرچ کنید پیدا میکند و با پیداکردن کلمات هم معنی آن عبارت، آن صفحات را نیز برای شما بالا میآورد.
مثلاً، شما میخواهید یک بوم نقاشی بخرید. خب پس داخل صفحه گوگل سرچ میکنید: خرید بوم نقاشی از تهران. آهان راستی یادم رفت بگویم، فرضاً شما ساکن تهران نیز هستید.
حالا روی سرچ کلیک کنید. الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل بهسرعت کلمات بوم نقاشی و کلماتی که با آن در ارتباط (صرفاً نه هم معنی) هستند، مثل گواش، دفتر نقاشی، پایه بوم، رنگ روغن و … را پیدا میکند. از طرفی شهرهای نزدیک تهران مثل شهریار، پرند و ... را نیز برای شما جستجو میکند و نتیجه کار یافتن صفحاتی با نتایج نزدیک به خواسته شما خواهد بود.
دو بازوی اصلی مرغ مگسخوار، گراف دانش و جستجوی معنایی
حالا درست است که ما به شما میگوییم مرغ مگسخوار با سرعت میرود و معنی عبارت شما را پیدا میکند و بال میزند و نتیجه را برای شما میآورد، اما شما باور نکنید! چون اصلاً بال زدنی در کار نیست. این الگوریتم با همان سرعت و دقت کار خود را به کمک دو همکار اصلی یعنی گراف دانش و جستجوی معنایی انجام میدهد. اگر این دو نباشند، نتایج گوگل به این مرتبی و سامان داده شده نخواهد بود. خب کار این دو چگونه است؟
اول بیایید گراف دانش را بررسی کنیم. گراف دانش به شما کمک میکند تا محدودهای از خواستههای موردنظر خود را در فضای وب پیدا کنید. آیا وقتی شما کلمه خرید کفش را در گوگل سرچ میکنید دنبال سایت خاصی هستید؟ ممکن است اگر اسم سایت را از قبل بدانید خواسته شما تنها یک سایت باشد، اما در اکثر مواقع شما دنبال ” سایت خاص “نیستید، بلکه دنبال ” خرید کفش” هستید.
خیلی خوب، پسخرید کفش خواسته شما است. گراف دانش گوگل با فهمیدن این که دقیقاً خواسته شما خرید کفش است، مجموعهای از سایتهای فروش کفش را به شما نشان میدهد. اما نکته اینجاست که علاوه بر سایتهای خرید کفش، سایتهایی با عملکرد مشابه مثل سایت فروش کیف و کفش است و… نیز نمایش داده میشوند. گوگل این را از کجا میفهمد؟ اصلاً از کجا میفهمد که کفش با چه موضوعات دیگری نزدیک است تا آنها را نمایش دهد؟
جواب شما اینجاست؛ جستجوی معنایی. در اینجا گوگل تمامی سابقه سرچ و اطلاعات شما را در نظر میگیرد و مطابق با آن به شما چند سایت را نشان میدهد. یعنی بهجای این که بر اساس معنی کلمه سرچ شده شما نتیجه را نشان دهد، بر حسب مفهوم همراه باسابقه سرچ شما این نتایج را نشان میدهد. به این طریق نتایج گوگل مطابق خواسته شما خواهند بود.
باکس های محتوایی در صفحه سرچ گوگل همان گراف دانش معروف است.
الگوریتم مرغ مگسخوار و سئو
قبل از این که سراغ این بحث برویم، بگذارید بگوییم که الگوریتم مرغ مگسخوار چقدر شما را دوست دارد! میدانید چرا؟ چون طوری طراحی شده است که ببیند شما چه چیزی را دوست دارید.
مثلاً اگر تعداد خیلی زیادی از افراد وبسایت خاصی را سرچ کنند، گوگل نتیجه میگیرد که بیشتر مردم به آن سایت علاقه دارند؛ بنابراین امتیاز و رنک آن سایت از باقی سایتهای مشابهش بالاتر میرود.
علاوه بر این الگوریتم مرغ مگسخوار بر سئو نیز تأثیر دارد. فراموش نکنید که الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل خلق شد تا از درج شدن کلمات کلیدی طولانی و بی مفهوم جلوگیری کند. مثلاً اگر فردی یک کلمه کلیدی را به مقدار زیاد در مقالهاش بکار ببرد، الگوریتم مرغ مگسخوار آن مقاله را یک محتوای بیکیفیت دانسته و گوگل رنک آن را پایین خواهد آورد.
پس لازم نیست که حتماً از یک واژه کلیدی استفاده کنید. دنیایی از واژگان هم معنی و مفهوم آن کلمه کلیدی را در متن به کار ببرید تا ببینید که چگونه الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل به شما جایزه میدهد! البته ناگفته نماند که این کلمات باید در جایگاه درست خود به کار روند؛ بنابراین سعی کنید این واژگان را در یک جمله با مفهوم درج کنید. همچنین سعی کنید لینکهای داخلی که در مقاله خود درج میکنید، با محتوای متن در یکجهت باشند. بیارتباط بودن لینک و مقاله سبب میشود تا گوگل امتیاز شما را پایین بیاورد.
سخن پایانی در مورد الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل
خوشحالیم که تا انتهای این مقاله ما را همراهی کردید.
تا به اینجای مقاله متوجه شدید که مرغ مگس خوار نماد چیه ؟ حتما تجربیات و دیدگاه خود را در مورد این الگوریتم برایمان بنویسید.
کاربرد الگوریتم مرغ مگس خوار در گوگل و استفاده بهینه از آن، آنقدر زیاد است که نمیتوان با زبان عامیانه و در یک یا دو مقاله آنها را گنجاند.
بیشک این الگوریتم روش نوین و بینظیری ابداع کرد که تا امروز توانسته است بیرقیب باقی بماند.