رنک برین، این مغز متفکر در میان باغوحش گوگل چه میکند؟ شرکت گوگل سالهاست در تلاش است تا با افزودن این الگوریتمهای سئو گوگل ، کار را برای کاربران راحتتر کند. گوگل میخواهد نهتنها دقیقتر و بهتر از همیشه متوجه منظور شما شود، بلکه صفحاتی که در نتیجه جستجوی شما آشکار میشود از کیفیت بالاتری برخوردار باشد.
خب! در اینجا بود که او چندین الگوریتم متفاوتی را وارد کارکرد و هر روز نتایج جستجو بهتر از پیش شد. به لطف این الگوریتمها، ما شاهد جستجو مکانی یا نتایج بهتر در گوگل بودیم. اما تیم شرکت گوگل مدتی بعد از همه این ها، با خود فکر کردند و گفتند: نه! انگار هنوز هم جای یک چیز خالی است! و آن هم جای خالی الگوریتم رنک برین بود.
این الگوریتم که با قابلیت هوش مصنوعی کار میکند، قادر است مطابق با تکنولوژی روز به کاربران خدماتی ارائه دهد. در ادامه میخواهیم درباره این الگوریتم جذاب، مفصل صحبت باهم کنیم؛ بنابراین تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
جادوی الگوریتم رنک برین در این بود که مفهوم کلیدی جای کلمه کلیدی را گرفت..
الگوریتم رنک برین چیست؟
موضوعاتی که در این مقاله به آنها می پردازیم.
مدتی پس از اینکه الگوریتم مرغ مگسخوار وارد این شرکت شد، تیم شرکت گوگل الگوریتم جدیدی را معرفی کردند که همراه با این الگوریتم میتوانست عملکرد فوقالعادهای داشته باشد. این الگوریتم عالی همان رنک برین بود. اما چه چیزی او را اینقدر فوقالعاده میکند؟
رنک برین در گوگل بر طبق هوش مصنوعی عمل میکند. اگر بخواهیم معنی این عملکرد را توضیح دهیم، بیان آن بسیار پیچیده خواهد بود پس با بیانی سادهتر و مثال آن را توضیح میدهیم. الگوریتم مرغ مگس خوار را یادتان هست؟ اگر به یاد ندارید حتماً سری به این مقاله بزنید.
مرغ مگس خوار سختکوش ما با سرعت و دقت بالا کلمات تکراری و عبارات بیمحتوا را تشخیص میداد و صفحات بیکیفیت را از نتایج اولیه گوگل حذف میکرد. به کمک مرغ مگس خوار دیگر ما شاهد محتواهای تکراری و پر از کلمات کلیدی بی مضمون نیستیم. الگوریتم رنک برین نیز سعی بر همین کار دارد، منتها چون باهوش تر و مغز متفکر است، این کار را به روش دیگر به نمایش میگذارد.
الگوریتم رنک برین بر طبق علایق کاربران عمل میکند، خب این یعنی چه؟ یعنی رنک برین با کمک هوش مصنوعی خود با هر بار جستجوی کاربران در صفحات جستجو و آزمون، خطا، محتواهای بیکیفیتی که مورد علایق کاربران نیست را از نتایج جستجو حذف میکند و محتواهای موردپسند را به نمایش میگذارد.
هرچه که این کار جلوتر میرود، رنک برین قادر خواهد بود تا خود را مطابق با جستجوی کاربران بهروز کند و تنها نتایج پربازدید و بهتر را عرضه کند. میبینید که چه شاهکاری است این رنک برین ما؟!
الگوریتم رنک برین در گوگل صافی بسیار بزرگی است. اگر میخواهید سایت شما توسط این الگوریتم تأیید و دارای رتبه شود، باید خیلی زیاد تلاش کنید. چون این الگوریتم مانند الگوریتمهای دیگر نیست که با یک بررسی اجمالی شما را تایید کند. او حدود دویست فاکتور برای بررسی وبسایت شما دارد و در صورتی که شما بیشتر این فاکتورها را رعایت کرده باشید، قادر خواهید بود در صفحات گوگل دارای رتبه خوبی باشید.
عملکرد الگوریتم رنک برین در گوگل
حال که درباره این الگوریتم به شکل مختصر صحبت کردیم، بیایید ببینیم که اصلاً چطور میشود؟! چگونه این الگوریتم آنقدر باهوش شده است؟ شاید مادرزادی باشد! اگر رنک برین در گوگل را مدلی پیشرفته از الگوریتم مرغ مگس خوار در نظر بگیریم، میبینیم که این الگوریتم طبق دو چیز کار میکند. اول این که مانند الگوریتم مرغ مگسخوار و حتی بهتر از آن میتواند بین معنی و مفهوم تفاوت قائل شود. این برای خود ما نیز اتفاق افتاده است. مثلاً وقتی که شما زبان انگلیسی را تازه یاد میگیرید و به کشور کانادا میروید، ممکن است آنها جملاتی را به کار ببرند که از لحاظ لغوی میتوانید آن را معنی کنید، اما مفهوم آن را متوجه نمیشوید.
الگوریتم رنک برین بهوسیله هوش مصنوعی حتی قادر است این مفهوم را هم تا حد زیادی درک کند. برای مثال، اگر شما “کاربرد سیر در درمان مو” را جستجو کنید گوگل میتواند درک کند که منظور شما از سیر در این جا چه نوع سیری است. دومین کاری که بهوسیله رنک برین در گوگل انجام میشود، این است که این الگوریتم بهخوبی نظرات کاربران و جستجوهای آنها را تحلیل میکند و سعی میکند از دفعات بعدی که نتایج را نشان میدهد، نتایج هر چه بیشتر مطابق با خواسته کاربران باشد.
رنک برین در گوگل چگونه کاربران را تحلیل میکند؟
این الگوریتم فاکتورهای خیلی زیادی برای انجام این کار دارد. در این قسمت چند مورد این فاکتورها را بیان میکنیم. مثلاً یکی از این فاکتورها نوع عباراتی است که کاربران جستجو میکنند.
کلماتی که در جستجوی آنها بهکاررفته نیز ارزیابی میشوند. مورد بعدی که توسط این الگوریتم بررسی میشود، این است که کاربر چقدر در یک سایت باقی میماند؟ از میان چندین صفحهای که برای او بالا میآید، او کدام صفحه را برای استفاده ترجیح میدهد؟ مثلاً کسی که مقایسه بین تافل و آیلتس را سرچ میکند، ممکن است صفحه اولی که برای او بالا میآید، “۵۰۴ لغت پرتکرار برای یادگیری تافل باشد”. خب فرد تنها دنبال مقایسهای بین این دو آزمون است نه لغات آزمون پسروی صفحه اول کلیک نمیکند.
مثلاً او صفحه چهارم را بازدید میکند و مطالب صفحه چهارم نیز بسیار خوب هستند و فرد مدت طولانی در سایت باقی میماند. به این طریق رنک صفحه چهارم بهمرورزمان در نتایج گوگل بالاتر میآید. الگوریتم رنک برین به کمک هزاران مورد دیگر، بهترین نتایج را برای کاربر مشخص میکند.
وظیفه الگوریتم رنک بین، تفسیر عبارت جستجو شده توسط کاربر است.
مورد تأیید رنک برین باشید!
اگر شما قصد دارید تا وبسایتی طراحی کرده و آن را ارتقا دهید. سعی کنید که حتماً با تمام الگوریتمهای گوگل آشنا شده و به حرف آنها گوش کنید! چون تنها در این صورت است که آنها نیز شما را تأیید میکنند.
در این جا برخی از موارد را به شما پیشنهاد میکنیم که رعایت کردن آنها بسیار نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت.
۱- به اصول پایبند باشید.
سعی نکنید که با ریختن چند تن کلمه کلیدی در محتوا بهسوی صفحات اول پرواز کنید. اگر همیشه بر طبق اصول پیش بروید، گوگل نیز با شما مهربان خواهد بود. کلمات کلیدی با مضمون و مناسب انتخاب کنید و آنها را در بخشهای درستی به کار ببرید. از بیان مطالب کپی و تکراری بپرهیزید و سعی کنید به خواسته کاربر نیز توجه کنید. حدس بزنید که کاربرد دقیقاً دنبال چه خواهد بود و چه چیزی را جستجو خواهد کرد. تعداد پاراگرافها و جملات را کنترل کنید.
اگر تمام موارد را به این شکل انجام دهید تازه یک مورد اصلی باقی میماند که سبب میشود کاربر تایم طولانی را در وبسایت شما سپری کند و آن چیزی نیست جز جذابیت محتوا! اگر متن و محتوای جذابی را ارائه ندهید، طبیعی است که وبسایت شما نیز موردتوجه قرار نخواهد گرفت و الگوریتم رنک برین نیز آن را رد خواهد کرد.
۲- اثر ظاهر و آپلود سایت
در زمانی که انواعی از طرحهای زیبا و جذاب برای وبسایتها به وجود آمده است، شما نیز باید سعی کنید به این موضوع توجه ویژه داشته باشید. در صورتی که ظاهر زیبا و خاصی را به صفحه خود هدیه ندهید، پس از مدتی شاهد این خواهید بود که بازدید از صفحه شما کم می شود و کاربران دیگر نقد و بررسی برای شما ارسال نخواهند کرد.
دومین مورد مدت زمانی است که صفحه وب شما برای فرد آپلود میشود. سعی کنید حوصله کاربر را سر نبرید! رنک برین در گوگل به دنبال وبسایتهایی با تم عالی و سرعت بالا است. امروزه دیگر رنک این سایتها در گوگل رشد میکند؛ بنابراین سعی کنید به این موضوع هم توجه کنید.
۳- میزان CRT
با CRT آشنا هستید؟ خب اگر آشنا نیستید، اصلاً نگران نباشید. چون این کلمه سه حرفی همان چیزی است که بارها با آن برخورد داشتهاید. هرچه افراد بیشتری روی لینک وبسایت شما کلیک کرده و وارد آن شوند، این میزان بیشتر خواهد بود؛ بنابراین این نوع الگوریتم به این موضوع توجه ویژهای خواهد کرد.
بهتر است متنی که بهعنوان منبع برای کلیک کردن انتخاب میکنید، جذاب باشد. شاید دیده باشید که وقتی مطلبی را سرچ میکنید، برخی عناوین آنقدر جذاباند که شما را وادار میکنند که روی آن کلیک کنید. در کنار این کار بهتر است حتماً خلاصه مختصر و جذابی را نیز برای آن آماده کنید.
۴- لینک داخلی
هر کاری کنید که کاربر درون سایت شما بماند و بچرخد و بچرخد! باور کنید که این بزرگترین راهی است که توسط الگوریتم رنک برین جذب میشود. فرض میکنیم که کاربر مقاله شما را خواند، حالا باید چه کنیم که کاربر از سایت ما خارج نشود؟ بهترین راه این است که درون متن لینک داخلی بگذارید، هنگامی که مثلاً کاربر درون سایت شما دارد درباره سیاهچالهها مقالهای میخواند، ناگهان با این جمله مواجه میشود، “سیاهچالهها و کرم چالهها سالها توسط دانشمندان مورد تحقیق قرار گرفتهاند”. ناگهان به ذهن شما میرسد که خب، کرمچاله چیست؟ در این جا صاحب صفحه با قراردادن لینک “همه چیز درباره کرمچاله” شما را دعوت به مطالعه آن میکند و بهاینترتیب زمان بیشتری را در وبسایت شما میگذارند.

چطور نرخ CTR را افزایش بدهیم
نتیجهگیری
خب، همین که تا اینجا آمدهاید عالی است! این خود بهترین نتیجه است! زیرا شما مطلبی دیگر از اصول و بررسی الگوریتمهای گوگل را خواندید و با آن آشنا شدید. اما درهرصورت، اگر قصد دارید که بهصورت تخصصی وارد این عرصه شود و با زیروبم اصول وبسایتها آشنا شوید، بهتر است ابتدا الگوریتمها و چگونگی کارکردن با آنها را بشناسید. در غیر این صورت، وبسایت شما نیز در میان انبوهی از وبسایتهای با محتوای بیکیفیت گم خواهد شد و هیچگاه نتیجهای دریافت نخواهید کرد.
خوشحال می شویم دیدگاهتان را در مورد این الگوریتم اعجاب انگیز برایمان بنویسد.