وردپرس چیست ؟
[aparat id=’XQjR8′]
موضوعاتی که در این مقاله به آنها می پردازیم.
وردپرس چیست ؟ و علت استفاده از وردپرس
سیستم های مدیریت محتوای زیادی وجود دارد که کاربران از آنها برای ایجاد وبسایت استفاده می کنند. از آن جمله می توان به وردپرس اشاره کرد که یک پلتفرم ایجاد وبسایت رایگان است در بین سایرسیستم های مدیریت محتوا از محبوبیت فراوانی برخوردار است.ابتدا باید بدانیم که وردپرس چیست و با کاربرد وردپرس آشنا شد. نحوه ی نصب آن روی هاست و چگونگی تهیه آن را یاد بگیریم. در این مقاله از مقالات آکادمی اورامان وب می خواهیم سیستم مدیریت محتوای وردپرس را برایتان معرفی کنیم. هرچند بارها در مورد وردپرس مطالب گوناگونی به چشم شما خورده باشد اما بیشتر مواقع سوالاتی نظیر وردپرس چیست؟ دارای چه ویژگیهایی است و با وردپرس چه وبسایت هایی می توان راه اندازی کرد و یا حتی سوال در مورد اینکه چه افزونه هایی بهتر هستند و از چه افزونه هایی برای افزایش سرعت و امنیت سایت می توان استفاده کرد و یا چه افزونه هایی باعث سنگین شدن و کاهش سرعت لود وبسایت می شوند و…
کاربرد امروزه وردپرس
احتمالا شما هم در کانال ها و سایت های مختلف دیده اید که افراد زیادی همواره این سوال را می پرسند وردپرس مناسب راه اندازی چه نوع سایت هایی است؟ آیا می توان با وردپرس سایتهای فروشگاهی ، خبری ، آموزشی راه اندازی کرد؟ الان که کسب و کارهای اینترنتی فراوانی در حال شکل گیری است طبیعی است که افرادی که تازه پا به این عرصه می گذارند سوالات فراوانی را می پرسند تا بتوانند بهترین و مناسبترین سیستم مدیریت محتوا را برای راه اندازی وبسایت خود انتخاب نمایند.در مقاله های بعدی حتما در مورد انواع cms صحبت خواهیم کرد.
می خواهیم به زبان ساده بگوییم وردپرس چیست؟ وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز است که با آن می توان سایت های مختلفی وبسایت و وبلاگ های مختلفی را راه اندازی کنیم از آنجا که خود وردپرس از امنیت بالایی برخوردار است و بدون نیاز به حتی یک خط کدنویسی، با اطمینان می توانم بگویم با وردپرس می توان هر نوع وبسایت دلخواه را راه اندازی و مدیریت کرد.
در پاسخ کامل تر به این سوال که وردپرس چیست می توان گفت وردپرس یک پلتفرم سایت ساز و رایگان تحت وب است که در گروه سیستم های مدیریت محتوا content management system یا همان cms می باشد و جزو نرم افزارهای آزاد محسوب میشود. به این معنا که اگر با کدنویسی آشنا باشید به راحتی می توانید کد دلخواه خود را در آن نوشته و سایت را طبق دلخواه خودتان شخصی سازی نمایید. زبان برنامه نویسی وردپرس php می باشد و توسط mysql پشتیبانی می شود.
نصب وردپرس روی هاست
برای اینکه وردپرس را نصب کنیم نیاز به یک هاست مناسب و دامنه داریم پس از تهیه این دو که در مقالات قبلی در مورد نحوه تهیه آنها صحبت کردیم ابتدا جدیدترین نسخه وردپرس را از سایت wordpress.org دانلود کرده و شروع به نصب و راه اندازی آن می کنیم.که در مقاله ای جداگانه مفصلا برایتان بازگو خواهیم کرد از آن جمله به نصب وردپرس روی کنترل پنل cpanel ، دایرکت ادمین می پردازیم.
نصب وردپرس روی لوکال هاست
سیستم مدیریت محتوای وردپرس از قابلیت های زیادی برخوردار است و برای استفاده از آن محدودیتی نخواهید داشت. اگر هنوز هاست و دامنه خریداری نکرده اید جای نگرانی ندارد می توانید با نصب برنامه ای روی سیستم کامپیوتر خود آنرا به میزبان تبدیل کرده و وردپرس را روی کامپیوتر نصب و سایت خود را راه اندازی کنید. که به این فضای میزبانی که روی سیستم کامپیوتر خود راه اندازی کرده اید در اصطلاح لوکال هاست گفته می شود. و برای راه اندازی لوکال هاست نیاز به نصب نرم افزار xamp و یا نرم افزار wamp دارید.
حالا که فهمیدیم وردپرس چیست و با انواع نصب آن آشنا شدیم نوبت به بیان ویژگی های اساسی آن می رسد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
♥ طراحی ظاهر وردپرس و قالب های آن
بعد از اینکه وردپرس را نصب و راه اندازی کردید نوبت به این می رسد که ظاهر سایت را به دلخواه خود طراحی و تغییر دهید برای این کار باید در بخش نمایش از قسمت پوسته ها ، پوسته یا قالب یا همان theme مورد پسند خود را انتخاب نمایید. قالب ها ظاهر سایت شما را در بر دارند که اگر بخواهید در آنها تغییری دهید می توانید با استفاده از بسته ی آیکون ها و یا زبان برنامه نویسی css از ظاهر مناسب و دلخواه استفاده نمایید css یک زبان برنامه نویسی ظاهری می باشد.
بعد از اینکه قالب یا همان پوسته مورد نظر خود را انتخاب نمودید می توانید صفحات سایت خود را با تغییر چیدمان المانهای مختلف نظیر سایدبار ، آخرین مطالب به صورت نمایش کامل یا خلاصه ، آخرین دیدگاهها و….شخصی سازی کرده و بخش های مختلف سایت خود را طبق سلیقه خود طراحی نمایید.
همانطور که گفته شد مخزن اصلی وردپرس به آدرس wordpress.org در دسترس همه می باشد و مملو از انواع قالبهای مختلفی نظیر فروشگاهی ، شخصی ، شرکتی ، خبری و … برای دسترسی به مخزن قالب های وردپرسی که به صورت رایگان در آن قرار دارند به آدرس wordpress.org/tes hem مراجعه فرمایید.
♥ ایجاد بخش های مختلف با استفاده از افزونه ها
پلاگین ها یا همان افزونه های وردپرس بسته های نرم افزاری کوچکی در وردپرس است که با برنامه نویسی ویژه ای به وردپرس متصل شده اند و با نصب و فعالسازی آن امکانات ویژه ای را می توان به سایت خود افزود مثل افزونه ی فرم ساز 7 که به ما این امکان را می دهد تا بتوانیم فرمهایی را برای ثبت اطلاعات کاربران خود داشته باشیم که این افزونه و خیلی دیگر از پلاگین های دیگر در مخزن وردپرس به رایگان موجود می باشد که می توانید برای دسترسی به آنها به آدرس wordpress.org/plugins مراجعه فرمایید.
♥ توابع وردپرس چیست؟
برای اینکه وردپرس و پلاگین ها بتوانند اطلاعات پویا را در سایت نمایش دهند از توابع وردپرسی استفاده می کنند. توابع وردپرسی یک سری کدهای برنامه تویسی به زبان php می باشند که باعث نمایش اطلاعات پویا روی سایت می شوند.اطلاعات پویا همان اطلاعاتی هستند که در mysql که همان پایگاه داده های اطلاعاتی می باشد ، قرار دارند نظیر نوشته ها ، برچسب ها و… که برای فراخوانی آنها از توابع وردپرسی استفاده می شود.
♥ وردپرس و ارتباط آن موتورهای جستجو
کدنویسی وردپرس بسیار استاندارد بوده و این باعث شده مورد تایید موتورهای جستجو واقع شود و در بین سیستم های مدیریت محتوا از seo ی خوبی برخوردار است حتما از قالبها و افزونه هایی استفاده کنید که از نظر سئو مورد تایید متخصصین باشد تا امتیاز خوبی نزد موتورهای جستجو کسب نمایید.
♥ پشتیبانی وردپرس و فراوانی در وب های فارسی
به مانند سایر سیستم های مدیریت محتوای دیگر ، وردپرس هم دارای سایت رسمی برای پشتیبانی می باشد در حال حاضر سایتهای wp-persian.com و wordpress.org در دسترس اند تا با مراجعه به پشتیبانهای آنها مشکلات خود را مطرح و درخواست راهنمایی کنید.
برای خرید و استفاده از پلاگین ها باید به هزینه ها دقت کرد و سایت های مختلفی که خدمات وردپرسی ارائه می دهند بررسی و بهترین و مقرون به صرفه ترین پلاگین و قالب را خریداری نمود.
♥ امنیت وردپرس
مهم ترین مسئله ای که پس از راه اندازی یک سایت مورد توجه است امنیت آن می باشد تا از نفوذ و سو استفاده هکرها به سایت جلوگیری کرد ، وردپرس هم از این قاعده پیروی می کند.به یاد داشته باشید نمی توان امنیت یک سایت را بطور صد در صد تضمین کرد اما می توان برای افزایش امنیت از هاست های ایمن و مطمئن ، پلاگین ها و قالب های اورجینال وردپرس استفاده کرده و هربار سایت را بروزرسانی کنید.
♥ آیا وردپرس مورد اعتماد است؟
اگر هنوز هم برای انتخاب وردپرس برای راه اندازی وبسایت خود تردید دارید با کمی سرچ کردن در گوگل می توانید به شک و تردید خود پایان داده و با اطمینان کامل وردپرس را برای راه اندازی سایت خود انتخاب نمایید چرا که سایت های خارجی معتبری از جمله یاهو ، سی پنل ، بلک بری و.. یا سایت های ایرانی نظیر دکتر سلام ، میهن دانلود ، دیجی کالا مگ و…. همه از ورد پرس برای ساخت سایت های خود استفاده کرده اند.